Hoe kunnen we u helpen?
Inhoudsopgave
< Alle artikelen

Hoe maak ik een e-mailaccount aan?

Algemeen

Het aanmaken en verwijderen van e-mailaccounts is zeer eenvoudig via DirectAdmin. Wij leggen in dit algemene artikel uit hoe u dit zelf kan doen voor de server Naomi.

Inloggen op het controle paneel: DirectAdmin

Om deze stappen uit te voeren moet u eerst aangemeld zijn op het controle paneel DirectAdmin.

U opent uw internetbrowser en typt in het adresbalk: https://naomi.m31.nl:2222

Inlogscherm van DirectAdmin

Vul hieronder uw inloggegevens die u van ons verkregen heeft per e-mail. Druk vervolgens op ´Login´.

Dashboard DirectAdmin

U bent nu in het Dashboard van uw hostingaccount in DirectAdmin. U gaat vervolgens naar ´E-mail management´ en kies voor ´E-mail Accounts´.

E-mailaccount aanmaken

U bent nu bij E-mail Accounts en vervolgens gaat u een e-mailaccount aanmaken door op ‘Create mail account‘ te klikken.

U vult uw gewenste username in en vervolgens drukt u op Random* om een wachtwoord te genereren. Standaard staat de mailruimte (Email Quota (Meg): op 50MB. U kunt dit ter plekke wijzigen of op een later moment. Send Limit staat standaard op 0 (Zero). *U kunt zelf ook een wachtwoord verzinnen. Wij adviseren aan u om een sterk wachtwoord te verzinnen.

Vervolgens drukt u op ‘Create‘ en uw e-mailaccount is aangemaakt.

U noteert alleen het wachtwoord.

Opmerking; Bent u verhuisd van uw huidige provider naar Media31? Zorg ervoor dat u hetzelfde wachtwoord gebruikt bij ons als bij uw huidige partij, anders gaat het overzetten van uw e-mailberichten naar Media31 niet lukken.

BELANGRIJK/LET OP: Negeer de standaard inkomende server en uitgaande server instellingen voor de uw e-mailconfiguratie in uw e-mailprogramma, nadat u op ‘Create‘ heeft gedrukt. De standaard inkomende server en uitgaande server werken wel, maar u maakt dan geen gebruik van een beveiligde e-mailomgeving. Het is aan te raden om gebruik te maken van onze beveiligde servernaam voor e-mail naomi.m31.nl. Bekijk onderstaande handige artikelen hoe uw e-mailaccount instelt in een e-mailprogramma.

E-mailaccount instellen in e-mailprogramma

U kunt nu uw e-mailaccount instellen in het gewenst e-mailprogramma. Hoe doet u dat? Hieronder staan artikelen hoe u dit kunt instellen:

Extra ondersteuning nodig?

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@media31.nl). Wij helpen u graag verder!

Categories