Hoe kunnen we u helpen?
Inhoudsopgave
< Alle artikelen

Een e-mailadres instellen op een Android device

Algemeen

In deze algemene handleiding zullen wij u uitleggen hoe uw e-mail kan configureren op een Android toestel. In dit artikel leggen wij graag aan u uit.

Het aanpassen van de mailserver door verhuizing van uw huidige hostingprovider naar ons of dat u nog gebruik maakt van de oude mailserver is niet veel anders.

1. Voorbereiden: open het standaard e-mailprogramma op Android

Allereerst moet u het e-mail programma openen, als u dit gedaan hebt moet u via de ‘optie’s toets’ kiezen voor ‘instellingen’. Er opent dan een nieuw venster waar u het overzicht ziet van alle bestaande e-mail adressen.

2. Nieuw e-mailaccount toevoegen

Klik op het plusje om een nieuw account toe te voegen, het onderstaande scherm zal verschijnen. Kies voor de optie links onderin ‘Handm. instellen’ (handmatig instellen).

3. Inkomende mailserver instellen

Vul vervolgens als gebruikersnaam het volledige e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Voor inkomende mailserver (IMAP-server) vult u een van onze beveiligde mailserver: naomi.m31.nl in. Kijk onder kopje “Servernummerpoorten en mailserver” voor meer informatie.

4. Uitgaande mailserver instellen

Vervolgens dient u de uitgaande mailserver in te stellen. Welke SMTP-server u dient op te geven, is afhankelijk of u gebruik maakt van onze beveiligde mailserver naomi.m31.nl of die van een andere partij (bijvoorbeeld uw InternetServiceProvider).

Het beveiligingstype dient ongewijzigd te blijven, wel zal poort nummer 587(STARTTLS) moeten worden ingevuld. Inloggen verplicht moet worden ingeschakeld. Als gebruikersnaam vult u het volledige e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord. Klik vervolgens op ‘Volgende‘.

Serverpoortnummers voor IMAP en POP

Wij raden u aan om gebruik te maken van IMAP zodat uw e-mailberichten bewaard blijft op de mailserver.
U kunt dan op al uw computers, laptops, telefoons en tablets uw e-mails lezen, beantwoorden en synchroniseren. Normaal gesproken worden de serverpoortnummers automatisch toegekend welke gekozen e-mailprotocol IMAP of POP is gebruikt.

Beveiligde mailomgeving (SSL/STARTTLS) – Aanbevolen
IMAP server: naomi.m31.nl
IMAP poort: 993
POP server: naomi.m31.nl
POP poort: 995

SMTP server: naomi.m31.nl
(POP/IMAP)SMTP poort: 465
Authenicatie voor SMTP is vereist!
SMTP server: naomi.m31.nl
SMTP poort: 587 (STARTTLS)
SSL: Aan
Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres
Wachtwoord: vul uw wachtwoord in

Belangrijk om te weten

  • Dit werkt niet op een VPS of dedicated servers. Deze server/ e-mailinstelling werkt alleen op shared webhosting van Media31

5. Tot slot

Als het goed is krijgt u nu nog de stap om het e-mail account een naam te geven. Wat u hier invult is geheel aan uzelf, dit heeft geen invloed op de werking van de mail.

U heeft nu alles aangepast naar onze beveiligde mailserver.

Wij adviseren: vervolgens sluit u het Android e-mailprogramma helemaal af en wacht 30 seconden en start vervolgens de Android e-mailprogramma weer op. Op deze manier maakt u verbinding met de beveiligde mailserver!

Extra ondersteuning nodig?

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op info@media31.nl. Wij helpen u graag!

Categories