Hoe kunnen we u helpen?
Inhoudsopgave
< Alle artikelen

Zelf verhuizen naar Media31 (algemene stappenplan)

Inleiding

Heeft u een website of webshop bij een andere hostingprovider en wilt u overstappen naar Media31?

Met deze algemene vernieuwde selfservice-overstappenplan stapt u vlekkeloos en zorgeloos over naar ons!

Controleer eerst de algemene voorwaarden en opzegtermijn bij uw huidige hostingprovider.

1. Verhuiscode domein opvragen

Voordat u uw website of webshop zelf gaat verhuizen, vraagt u alvast de verhuiscode(s) van uw domeinnaam of van meerdere domeinnamen op. Dat doet u bij uw huidige hostingprovider.

U verhuist de domeinnaam of domeinnamen nog niet. Dat doet u op een later moment.

2. Bestel gewenste hostingpakket

Bestel het gewenste hostingpakket. Bij het afnemen van een shared hostingpakket is een SSL certificaat inbegrepen. Nadat u de inloggegevens voor uw hostingpakket en onze e-mail- en serverinstellingen in uw mailbox hebt ontvangen, kunt u meteen aan de slag, bijvoorbeeld om uw e-mailaccounts alvast aan te maken, database(s) aanmaken en Let´s Encrypt SSL certificaat activeren in DirectAdmin.

Onder het kopje ´Domeinnaam´ in het bestelformulier kiest u voor de onderste keuze: Ik heb al een domeinnaam, maar wens deze niet te verhuizen – u typt in het invulveld de naam van de domein in.

3. Voorbereiden: backup maken, bestanden downloaden en uploaden.

U download nu alle website of webshop bestanden vanaf uw huidige hostingpakket bij uw huidige hostingprovider.

Vergeet niet om ook een back-up van de database(s) te downloaden (exporteren) via phpMyAdmin, mocht u die hebben. Nadat alles is gedownload, upload u de website of webshop bestanden naar de map public_html van uw hostingpakket bij ons en importeer via phpmyadmin uw de database(s).

4. Opzeggen na verhuizing

Nadat u uw website of webshop hebt verhuist naar ons, controleer u uw eigen website/webshop door uw hostfile aan te passen op uw Windows of macOS computer. Is alles in orde dan verhuis u ook uw domeinnaam naar ons en kan u het hostingpakket bij uw huidige hostingprovider opzeggen.

TIP! Verhuisservice door Media31

Zelf geen zin in om uw website of webshop verhuizen naar ons? Wij hebben niet alleen verstand en inzicht over onze hosting diensten, domeinen en e-mail, maar ook van websites en webshops.

Wij zorgen ervoor dat u website of webshop verhuist wordt. Dit doen we zonder dat u website offline gaat. Kortom: u kunt zorgeloos achterover leunen terwijl wij alles voor u in orde maken.

Wij willen u graag verwijzen naar onze website hoe u gebruik kunt maken van deze dienst. Wilt u ook uw e-mailberichten meenemen? Geef dit aan in uw e-mail bij een aanvraag verhuizing van uw website en domeinnaam naar Media31.

Categories