Hoe kunnen we u helpen?
Inhoudsopgave
< Alle artikelen

Hoe bereken ik de benodigde hoeveelheid webruimte voor mijn website/webshop?

Inleiding

Hoeveel webruimte u nodigt heeft hangt af van een aantal factoren. Ten eerste van de grootte van uw website of webshop en ten tweede van het aantal bezoekers en ten derde hoeveel e-mailaccounts en databases u gaat aanmaken en de mailbox grootte. Bij Media31 is uw webruimte gelijk aan mailruimte. U bent dus zelf verantwoordelijk voor uw webruimte/mailruimte om te controleren in uw DirectAdmin van uw hostingaccount.

Elk hostingpakket heeft toegekende webruimte tot beschikking op basis van hostingspecificatie. Om vast te stellen hoeveel webruimte u nodig heeft moet u over de volgende dingen nadenken:

  • Schat in hoe groot een gemiddelde pagina van uw website of webshop is;
  • Schat in hoeveel mediabestanden (afbeeldingen, uw eigen werk van muziek, zelfgehoste video’s) u op uw website of webshop gaat plaatsen;
  • Schat in hoeveel e-mailaccounts, databases u wilt aanmaken en de mailbox grootte;
  • Bent u veel onderweg of werkt u op verschillende locaties of bent u op één locatie? U kunt twee verschillende e-mailprotocollen gebruiken voor uw configuratie in een e-mailprogramma.

Uitrekenen webruimte

Voor particuliere website of een zakelijke website gebruiken niet meer dan webruimte 2,5GB . Voor een website of webshop met heel veel afbeeldingen, zoals fotografie is het verstandig om uit te rekenen hoeveel webruimte u denkt nodig te hebben.
Voor duidelijkheid: 1000 KB = 1 MB, 1000 MB = 1GB.
Wij kunnen u helpen en adviseren met de juiste keuze van een webhostingpakket voor hoeveelheid webruimte voor uw website of webshop. Uitbreiden naar een groter webhostingpakket is altijd mogelijk. Of informeer naar de mogelijkheden voor een hostingpakket op maat.

Extra ondersteuning nodig?

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@media31.nl). Wij helpen u graag verder!

Categories