Hoe kunnen we u helpen?
Inhoudsopgave
< Alle artikelen

Hoe bereken ik de benodigde hoeveelheid dataverkeer voor mijn website of webshop?

Inleiding

Hoeveel dataverkeer u nodigt heeft hangt af van een aantal factoren. Ten eerste van de grootte van uw website of webshop en ten tweede van het aantal bezoekers en ten derde de hoeveelheid mediabestanden u gaat plaatsen op uw website of webshop. Dataverkeer wordt gemeten in het aantal gigabytes per maand.

U bent zelf verantwoordelijk voor het dataverkeer verbruik van uw website of webshop. Dataverkeer ontstaat doordat er via internet gegevens (data) van uw website of webshop naar de computer van degene die uw website bezoekt gaat. Een hostingpakket heeft een limiet aan dataverkeer, dit is standaard ingesteld. De server berekent automatisch hoeveel dataverkeer u gemiddeld per maand gebruikt. Indien u uw dataverkeer limiet heeft bereikt, betekent dit dat u vanaf de eerste kalenderdag van die maand tot het moment van oververbruik het maximale toegestane aan bandbreedte heeft verbruikt.

Dataverkeer is de hoeveelheid data die u verzendt en ontvangt. Wanneer u een bestand op uw website of webshop hebt staan van 1 megabyte en dat wordt 100 keer gedownload, dan betekent dit in theorie dat u 100 megabyte dataverkeer heeft verbruikt. In praktijk is het iets meer omdat er tussendoor gecommuniceerd wordt om communicatie fouten op te vangen.

Waar moet u opletten?

Alle aandachtspunten nogmaals op een rij:

  • Schat in hoe groot een gemiddelde pagina van uw website of webshop is;
  • Schat in hoeveel mediabestanden (afbeeldingen, uw eigen werk van muziek, zelfgehoste video’s) u op uw website of webshop gaat plaatsen;
  • Schat in hoeveel bezoekers u gaat krijgen op uw website of webshop;

Voor particuliere website of een zakelijke website of webshop gebruiken niet meer dan 15GB per maand. Voor een website of webshop met heel veel afbeeldingen, zoals fotografie is het verstandig om uit te rekenen hoeveel per maand dataverkeer u denkt nodig te hebben.

Wij kunnen u helpen en adviseren met de juiste keuze van een webhostingpakket voor hoeveelheid dataverkeer en webruimte voor uw website of webshop.

Extra ondersteuning nodig?

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@media31.nl). Wij helpen u graag verder!

Categories