Hoe kunnen we u helpen?
Inhoudsopgave
< Alle artikelen

Wat is een DNS Management?

In uw controle paneel van uw hostingaccount kunt u DNS beheren. Voordat u dit kan doen moet u eerst ingelogd zijn in uw controle paneel van uw hostingaccount. U opent uw internetbrowser en typt in het adresbalk: https://naomi.m31.nl:2222

Inlogscherm van uw controle paneel

U vult uw username en wachtwoord in, vervolgens gaat u verder om op ‘Login‘ te drukken.

U bent nu in de dashboard op uw controle paneel, van hostingaccount.

Onder ‘Your Account’ is een kopje te vinden en dit heet “DNS Management”. U kunt hier uw DNS beheren (ofwel DNS records toevoegen en verwijderen) van uw domeinnaam/domeinnamen of andere diensten. Klik op ‘DNS Management’.

Dit is een voorbeeld hoe een DNS Management eruit ziet. U kunt een oude DNS Record niet wijzigen. U kan wel een nieuwe DNS Record toevoegen en dan een oude DNS Record toewijzing verwijderen uit het DNS Management. Wanneer u een subdomein aanmaakt, wordt deze ook in het DNS Management toegevoegd. Als u een DNS record verwijderd krijgt u een waarschuwing te zien. Verwijder alleen DNS records als dit echt moet.

Hier kunt u DNS Records toevoegen van DNS Record A tot en met SRV. Aan de linkerkant doet u de Waarde en aan de rechterkant doet u het IP-Adres van de web/ftp server of een andere dienst. Afhankelijk hoe de DNS servers zijn is 24 uur het maximum dat wereldwijd is bijgewerkt.

WaardeOmschrijving
Add a RecordHier vult u welke service u wilt toevoegen. Voorbeeld: smtp.domeinnaam.extensie of mail.domeinnaam.extensie
Record A t/m SRVHier kiest u welk record u wilt toevoegen aan het IP-Adres van een server
IP-Adres (naast de record A t/m SRV)Hier vult u het IP-adres in van een server. Of domeinnaam bij CNAME.
Add en SaveVoeg de DNS record toe en druk op Opslaan.

Extra ondersteuning nodig? Wij kunnen u helpen.

Komt u ergens niet uit en heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op per e-mail (info@media31.nl). Wij helpen u graag verder!

Categories