Hoe kunnen we u helpen?
Inhoudsopgave
< Alle artikelen

Ik krijg telkens onbekende gebruikers op mijn WordPress site? Ben ik gehackt?

Inleiding

Het CRM/CMS tooling van WordPress.org heeft veel aanpasbare functies die u zelf naar smaakt kunt instellen. Wanneer u ziet dat er lukraak gebruikers/accounts worden aangemaakt op uw WordPress site, kan het zijn dat deze functie standaard is ingeschakeld en deze kunt u ook zelf uitschakelen. Indien u een WordPress webshop draait, dan kunt u deze instelling naar “Costumer” of “Klant” neerzetten.

Inloggen

Ga naar mijnwebsite.nl/wp-admin/ of mijnwebsite.nl/admin/ en login met uw gegevens.

Gebruikers aanpassen of lidmaatschapfunctie uitgeschakelen

Zijn de gebruikers/accounts “Abonnees” of in het Engels “Subscribers” als rol? Draait u een WordPress webshop, dan kunt u een ander rol toewijzen, zoals “Klant” of “Costumer“. Zo kunt u ook een aparte webshop-manager rol toevoegen aan een gebruiker als “Winkel Manager“.

Liever geen mogelijkheid voor gebruikers?

Kijk eens bij Instellingen > Algemeen en het vinkje bij Lidmaatschap “Iedereen kan registreren” of Membership “Anyone can register” aanstaat, deze functie kunt u gerust uitschakelen. Op deze manier kan men geen gebruikers/accounts aanmaken (registreren) via de beheerder loginpagina.

Onbekende beheerder/administrator

Wanneer er een onbekende gebruiker een rol als “Administrator” of “Beheerder“? Dan kan het zijn dat uw website is besmet met een kwaadaardige malware en dat uw site gehackt is.

Laat uw website eerst eens scannen met WordPress op: https://sitecheck.sucuri.net/ en om uw website extra beveiligen met een WAF plugin, raden we u aan om WordFence te installeren en configureren (de gratis versie van WordFence voldoet prima).

Hebt u geen kennis om uw website op te schonen en uw website te beveiligen, dan kunnen wij u verder helpen. Kijkt u voor meer informatie en wat de tarieven zijn op: Website Onderhoud

Extra ondersteuning nodig?

Mochten er vragen zijn of extra ondersteuning nodig met het security hardening van uw site, neemt u gerust contact met ons op naar het e-mailadres info@media31.nl.

Categories