WordPress 6.4.2 – Onderhouds- en beveiligingsrelease

WordPress versie 6.4.2 is nu beschikbaar!

Deze kleine release bevat 7 bugfixes in Core. De oplossingen omvatten een bugfix voor een probleem waardoor stylesheet- en themamappen soms onjuiste resultaten opleveren.

Deze release bevat ook één beveiligingsoplossing. Omdat dit een beveiligingsrelease is, raden wij u aan uw sites onmiddellijk bij te werken.

WordPress 6.4.2 is een release met een korte cyclus. De volgende grote release is versie 6.5, die begin 2024 wordt uitgebracht.

Als uw sites hebt die automatische updates op de achtergrond ondersteunen, zijn ze al begonnen met het updateproces of is deze al uitgevoerd.

 

 

Meer informatie over WordPress 6.4.2

Bezoek de HelpHub-site voor meer informatie over deze release.

Problemen met inladen built-in Block Editor – mits dat het voorkomt

Er zijn verschillende bugs opgemerkt met aantal WordPress 6.4.x gebruikers, met het ingebouwde standaard Block Editor. De symptomen kunnen zijn:

   • Wanneer men een bestaand pagina of bericht wil bewerken, laadt de Block Editor niet en blijft blanco (wit) of het duurt heel lang voordat dit is ingeladen;

   • Wanneer men een nieuw pagina of bericht wil aanmaken, laadt de Block Editor niet en blijft het blanco (wit) of het duurt heel lang voordat dit is ingeladen;

  Troubleshooten naar een oplossing

  Het beste is om het probleem te troubleshooten. Kijk voor meer informatie: https://wordpress.org/documentation/article/debugging-in-wordpress/

  Downgraden naar WordPress 6.3.2

  Downgraden naar een vorige versie van WordPress 6.3.2 is afweging die uzelf moet maken (de oudere versies/releases vindt je hier). Download versie 6.3.2 en pak het uit en vervolgens uploadt u naar de FTP server de onderstaande mappen en bestanden:

  Overschrijf ALLEEN de twee mappen wp-admin, wp-includes en losse WordPress bestanden.

  LET OP! Deze map en bestanden overschrijft u NIET: wp-content en wp-config.php en .htaccess.

  Maak ten alle tijden een handmatige back-up voordat u deze downgrade uitvoert. Mocht er wat mis, kan u altijd een back-up terugzetten.

  Geen ideale oplossing en niet ons voorkeur: de Gutenberg bèta plug-in

  Dit is geen ideale oplossing en niet ons voorkeur, maar werkt wel (Block Editor laad weer in). Download en installeer de Gutenberg plugin.

  Let wel op, Gutenberg is een bèta plugin. Er zitten in de Gutenberg plugin nieuwe (experimentele) functies in, die in latere releases van WordPress Core worden aan toegevoegd.

  Extra ondersteuning nodig? Wij staan voor u klaar.

  Bij het afnemen van een Website Onderhoud nemen wij het onderhoud van uw website en webshop over.

  Wij voorzien dat de geïnstalleerde plug-ins/modules/extensions en alle gebruikte scripts en CMS/CRM tooling de nieuwste versies krijgen, zodat uw website of webshop minder kwetsbaar is tegen hacks en malware.

  Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met info@media31.nl.

  Was dit nuttig?

  Bedankt voor uw feedback!

  About the Author

  Deze vind je misschien ook leuk