WordPress 6.5

WordPress versie 6.5 is nu beschikbaar!

Zeg hallo tegen WordPress 6.5 ´Regina´! 

Deze nieuwste versie van WordPress legt meer kracht in de details. Het biedt nieuwe en verbeterde manieren om uw ervaring met het bouwen van sites te verfijnen en te verbeteren, zodat u de controle kunt overnemen op een manier die het uw eigen ervaring maakt. U zult nieuwe manieren vinden om de typografie van uw site te beheren, uitgebreidere revisies beschikbaar op meer plaatsen, en een verzameling Site Editor-updates gecombineerd met indrukwekkende prestatieverbeteringen om u te helpen dingen soepeler en sneller gedaan te krijgen.

Ontwikkelaarstools

“Regina” markeert ook de introductie van een aantal baanbrekende ontwikkelaarstools die de manier waarop je blokken gebruikt en uitbreidt zullen transformeren om boeiende ervaringen te creëren. De Interactivity API opent een wereld van creatieve front-end-mogelijkheden, terwijl de Block Bindings API dynamische verbindingen tussen blokken en data naadloos maakt. Deze staan, naast andere op ontwikkelaars gerichte verbeteringen en updates, klaar om u te helpen de manier waarop u met WordPress bouwt, te ontwikkelen.

 

Automatische updates

Als uw sites hebt die automatische updates op de achtergrond ondersteunen, zijn ze al begonnen met het updateproces of is deze al uitgevoerd.

 

Backups maken

Maak ten alle tijden een handmatige back-up voordat u deze downgrade uitvoert. Mocht er wat mis, kan u altijd een back-up terugzetten.

Korte samenvatting in deze release, WordPress 6.5

  • Lettertypen op uw site toevoegen en beheren: Met de nieuwe lettertypebibliotheek heeft u de controle over een essentieel onderdeel van het ontwerp van uw site (typografie), zonder codering of extra stappen. Installeer, verwijder en activeer moeiteloos lokale en Google-lettertypen op uw site voor elk blokthema. De mogelijkheid om aangepaste typografiecollecties op te nemen geeft sitemakers en uitgevers meer opties als het gaat om het vormgeven van inhoud.
  • Haal meer uit uw revisies, inclusief revisies voor sjablonen en sjabloononderdelen: Werk creatieve projecten af met een uitgebreider beeld van wat er is gedaan en waar u op kunt terugvallen. Ontvang details zoals tijdstempels, snelle samenvattingen en een gepagineerde lijst met alle revisies. Bekijk revisies uit het stijlboek om te zien hoe veranderingen elk blok beïnvloeden. Er zijn nu ook revisies beschikbaar voor sjablonen en sjabloononderdelen.
  • Speel met verbeterde achtergrond- en schaduwtools: 1) Beheer de opties voor grootte, herhaling en focuspunt voor achtergrondafbeeldingen in groepsblokken, zodat u subtiele of spetterende manieren kunt verkennen om lay-outs visueel interessanter te maken. 2) Stel beeldverhoudingen in voor omslagblokafbeeldingen en voeg eenvoudig kleuroverlays toe die automatisch de kleur uit de door u gekozen afbeelding halen. 3) Voeg doosschaduwondersteuning toe aan meer bloktypen en creëer lay-outs met visuele diepte, of voeg een beetje persoonlijkheid toe aan uw ontwerp.
  • Ontdek nieuwe gegevensweergaven: Elk onderdeel van uw site wordt geleverd met een bibliotheek met informatie en gegevens. Nu kunt u snel vinden wat u nodig heeft en dit indelen zoals u dat wilt. Met gegevensweergaven voor pagina’s, sjablonen, patronen en sjabloononderdelen kunt u gegevens in een tabel- of rasterweergave bekijken, met de optie om tussen velden te schakelen en bulkwijzigingen aan te brengen.
  • Soepeler slepen en neerzetten: Voel het verschil wanneer u dingen verplaatst, met handige visuele aanwijzingen, zoals verplaatste items in de Lijstweergave of moeiteloos slepen naar een willekeurige plek in uw werkruimte, van begin tot eind.
  • Verbeterde linkcontroles: Maak en beheer eenvoudig koppelingen met een intuïtievere ervaring voor het maken van koppelingen, zoals een gestroomlijnde gebruikersinterface en een snelkoppeling voor het kopiëren van koppelingen.

 Leer meer over WordPress 6.5

Bekijk de nieuwe WordPress 6.5-pagina voor meer informatie over de talrijke verbeteringen en functies van deze release, inclusief korte demo’s van enkele van de gemarkeerde functies.

Ontdek Learn WordPress voor snelle instructievideo’s, online workshops en andere gratis bronnen om uw WordPress-kennis en -vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Bekijk de WordPress 6.5 Field Guide voor gedetailleerde technische informatie en opmerkingen voor ontwikkelaars om je te helpen bouwen met WordPress en het meeste uit deze release te halen. Vergeet niet je te abonneren op de Developer Blog voor updates voor ontwikkelaars, tutorials over functies en andere nuttige WordPress-inhoud vanuit het perspectief van ontwikkelaars.

Voor meer informatie over de installatie, bestandswijzigingen, oplossingen en andere updates leest u de releaseopmerkingen van 6.5.
 

Extra ondersteuning nodig? Wij staan voor u klaar.

Bij het afnemen van een Website Onderhoud nemen wij het onderhoud van uw website en webshop over.

Wij voorzien dat de geïnstalleerde plug-ins/modules/extensions en alle gebruikte scripts en CMS/CRM tooling de nieuwste versies krijgen, zodat uw website of webshop minder kwetsbaar is tegen hacks en malware.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met info@media31.nl.

Was dit nuttig?

Bedankt voor uw feedback!

About the Author

Deze vind je misschien ook leuk