WordPress 5.8.3 – Beveiligingsrelease

WordPress 5.8.3 is nu beschikbaar!

Deze beveiligingsrelease bevat vier beveiligingsoplossingen. Omdat dit een beveiligingsrelease is, wordt aanbevolen dat u uw sites onmiddellijk bijwerkt. Alle versies sinds WordPress 3.7 zijn ook bijgewerkt.

WordPress 5.8.3 is een beveiligings- en onderhoudsrelease met een korte cyclus. De volgende grote release is WordPress versie 5.9.

Beveiligingsupdates

Vier beveiligingsproblemen zijn van invloed op WordPress-versies tussen 3.7 en 5.8. Als je nog niet hebt bijgewerkt naar 5.8, zijn alle WordPress-versies sinds 3.7 ook bijgewerkt om het volgende beveiligingsprobleem op te lossen (tenzij anders vermeld):

  • Props voor Karim El Ouerghemmi en Simon Scannell van SonarSource voor het onthullen van een probleem met opgeslagen XSS via post-slugs.
  • Props aan Simon Scannell van SonarSource voor het melden van een probleem met objectinjectie in sommige multisite-installaties.
  • Props voor ngocnb en khuyenn van GiaoHangTietKiem JSC voor het werken met Trend Micro Zero Day Initiative aan het rapporteren van een SQL-injectiekwetsbaarheid in WP_Query.
  • Props aan Ben Bidner van het WordPress-beveiligingsteam voor het melden van een SQL-injectiekwetsbaarheid in WP_Meta_Query (alleen relevant voor versies 4.1-5.8).

Lees meer op de blog van WordPress.org

Als uw sites hebt die automatische updates op de achtergrond ondersteunen, zijn ze al begonnen met het updateproces of is deze al uitgevoerd.

Voor meer informatie  op de version 5.8.3 HelpHub documentation page.

Extra ondersteuning nodig? Wij staan voor u klaar.

Bij het afnemen van een Website Onderhoud nemen wij het onderhoud van uw website en webshop over.

Wij voorzien dat de geïnstalleerde plug-ins/modules/extensions en alle gebruikte scripts en CMS/CRM tooling de nieuwste versies krijgen, zodat uw website of webshop minder kwetsbaar is tegen hacks en malware.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met info@media31.nl.

Was dit nuttig?

Bedankt voor uw feedback!

About the Author

Deze vind je misschien ook leuk